Skip to main content

Üdvözöljük a Porsche Club Hungária honlapján!

Azt tanultuk, hogy a sebességet a megtett út hossza és a megtételhez szükséges idő hányadosaként kaphatjuk meg. Ezzel a Porsche tulajdonosok is tisztában vannak. Ami talán megkülönböztet minket másoktól az az, hogy mi szeretjük, ha a megtételhez szükséges idő minél hosszabb. A jó dolgokat ugyanis nem szabad elsietni. A Porsche vezetése pedig önmagában is élmény. Olyannyira igaz ez, hogy ha egy Porsche tulajdonos saját autójára gondol, szíve szerint nem tárgyként, sokkal inkább fogalomként határozná meg.

Hogy miből fakad ez az érzés?

Valami közösből, ami mindannyiunkban megtalálható és ami már-már rokonokká avat bennünket. A lexikonok szerint a klán fogalma nem más, mint gazdasági és életviszonyok mentén tömörült rokonok csoportja.

Azt valljuk, hogy a Porsche Klub is egyfajta klán. Olyan emberek közössége, akiket összeköt valami. Egy értékrend, egy életérzés, egy hangulat - és persze egy autó. A Porsche.

Mi félszavakból is megértjük egymást.

Mert egy Porsche sokat elmond a gazdájáról. A Porsche tulajdonosa pedig sokat elmondhat kedvenc autójáról, hiszen ezt a közösséget éppen ez élteti. A Porsche, mint közös nevező.

Noblesse oblige, azaz a nemesség kötelez. Hiszünk abban, hogy egy Porschét nem elég csupán birtokolni, de méltónak is kell lenni hozzá. Ezt az autót nem a mindennapos közlekedés során, a közutakon kell próbára tenni, hanem felelősen és biztonságos körülmények között. Ebben is szeretnénk segíteni egymásnak.

Legfontosabb célunk azonban ennél lényegesen egyszerűbben megfogalmazható: jól szeretnénk érezni magunkat együtt, legyen szó utazásról, versenyről, autós kirándulásról, vagy akár baráti beszélgetésről.

Ezért hívtuk életre a Porsche Klubot immár 10 éve.